Brezová miazga
Získavanie brezovej miazgi je veľmi jednoduché ale z vlasných skúseností casovo nárocne. Skvor ako sa dostaneme k samotnemu procesu
ziskavania miazgi chcem poukazat na jej skvele vlasnosti chuť a veľa telu prospešných mineralou vitamínou a pod.
Tato voda ktora vznika v breze sa da zberat len na jar obdobie trva asi len 2 týzdne a konci tým ako breza rozkvitá, braeza svojou korenovou sustavou prefiltruje vodu zbavi ju vsetkych nesitvôt a toxinou. Nezaťažuje tráviacu sústavu.
Samotne ziskavanie miazgi nieje zložité staci najst zdravu dospelu brezu a pri jej pni nozom narezat do kvori zastruhany kusok drievka vlozit do rany pod kôrua čakať kym zacne miazga tiesť. Pod toto drievko vlažíme niaku zbernu nadobu skvelo moze posluzit flaska so širokým hrdlom potom treba cakat kym nám nakape a po dokonceni zberu zatrite ranu na strome šteparskym voskom alebo mozete pouzit aj blatu ktorym ranu zatesnite ak tak nespravite strom by mohol vyschnúť. A potom us len smelo ochutnajte a uvidite ze vám brezová miazga zachutí.